Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Trostruka čoko mus torta
Sastojci:
Kora
- 65g brašna
- 125ml gustog jogurta
- 60g šećera
- 20g kakao praha
- 1 jaje
- malo soli
- pola kašičice praška za pecivo
Mus od crne čokolade
- 300g Menaž čokolade
- 250ml slatke pavlake
- 50ml hladne vode
- 40g putera
- 5g želatina
Mus od mlečne čokolade
- 300g mlečne čokolade
- 250ml slatke pavlake
- 50ml hladne vode
- 40g putera
- 5g želatina
Mus od bele čokolade
- 300g Menaž belih čoko dugmića
- 250ml slatke pavlake
- 50ml hladne vode
- 40g putera
10g želatina
Priprema:
- Kora: Mutite puter i šećer mikserom na najmanjoj brzini. Kada se smesa sjedini, dodajte jaje i nastavite da mutite, zatim dodajte jogurt, pa brašno, kakao prah, so i prašak za pecivo. Kada smesa bude sjedinjena, prespite je u kalup i pecite 15-20 minuta na 185°C. Ispečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se hladi.
- Mus od crne čokolade: Prelijte želatin vodom i ostavite ga da nabubri. Na pari istopite čokoladu i puter, pa dodajte pripremljen želatin i sve dobro izmešajte. Ostavite smesu da se hladi. Umutite slatku pavlaku i dodajte rashlađenu smesu od čokolade u nju i lagano izmešajte. Mus od crne čokolade prelijte preko ohlađene kore i ostavite u frižider da se hladi.
- Mus od mlečne i bele čokolade napravite na isti način i prelijte preko kore i musa od crne čokolade.
- Ostavite tortu preko noći u frižider da se ohladi.