Trostruka čoko mus torta

Sastojci:

Kora

  • 65g brašna
  • 125ml gustog jogurta
  • 60g šećera
  • 20g kakao praha
  • 1 jaje
  • malo soli
  • pola kašičice praška za pecivo

Mus od crne čokolade

  • 300g Menaž čokolade
  • 250ml slatke pavlake
  • 50ml hladne vode
  • 40g putera
  • 5g želatina

Mus od mlečne čokolade

  • 300g mlečne čokolade
  • 250ml slatke pavlake
  • 50ml hladne vode
  • 40g putera
  • 5g želatina

Mus od bele čokolade

 

 

 

10g želatina

Priprema:

  1. Kora: Mutite puter i šećer mikserom na najmanjoj brzini. Kada se smesa sjedini, dodajte jaje i nastavite da mutite, zatim dodajte jogurt, pa brašno, kakao prah, so i prašak za pecivo. Kada smesa bude sjedinjena, prespite je u kalup i pecite 15-20 minuta na 185°C. Ispečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se hladi.
  2. Mus od crne čokolade: Prelijte želatin vodom i ostavite ga da nabubri. Na pari istopite čokoladu i puter, pa dodajte pripremljen želatin i sve dobro izmešajte. Ostavite smesu da se hladi. Umutite slatku pavlaku i dodajte rashlađenu smesu od čokolade u nju i lagano izmešajte. Mus od crne čokolade prelijte preko ohlađene kore i ostavite u frižider da se hladi.
  3. Mus od mlečne i bele čokolade napravite na isti način i prelijte preko kore i musa od crne čokolade.
  4. Ostavite tortu preko noći u frižider da se ohladi.

Slični recepti