Uskrs uz Vasinu tortu: tradicija koja traje
Sastojci:
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
120 g otopljenog putera
100 ml mleka
Beli fil:
- 700 ml mleka
- 7 kašika šećera
- 7 kašika gustina
- 100 g bele čokolade
- 150 g putera ili margarina
Čokoladni fil:
- 400 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 4 kašike gustina
- 100 g Menaž čokolade
- 100 g putera ili margarina
Priprema:
- Za najbolju Vasinu tortu, u činiji pomešaj mleveni keks sa otopljenim puterom i mlekom dok ne dobiješ kompaktnu masu, pa utisni u kalup prečnika oko 24 cm i ostavi u frižider da se stegne.
- Za beli fil u šerpi zagrej 500 ml mleka sa šećerom, a u preostalih 200 ml razmuti gustin. Kad mleko provri, sipaj gustin i kuvaj dok se ne zgusne, pa ubaci belu čokoladu da se otopi. Ohladi fil, pa u hladno dodaj umućen puter.
- Namaži beli fil preko keks kore i vrati u frižider na 20 minuta da se malo stegne.
- Za čokoladni fil zagrej 300 ml mleka sa šećerom, a u preostalih 100 ml razmuti gustin. Skuvaj fil kao puding, pa u vruće dodaj crnu čokoladu da se otopi. Ohladi fil i u hladno dodaj umućen puter.
- Namaži čokoladni fil preko belog fila, lepo poravnaj i ostavi Vasinu tortu u frižider minimum 2-3 sata, a najbolje preko noći.
- Dekoriši Vasinu tortu kakao prahom ili Menaž dekoracijom.