Uskršnja Bananica torta

Autor:
Recept preuzet od Jovane, jednog od velikih fanova Bananice

Kategorije:

Sastojci:

Priprema:

1. Za Uskršnju Bananica tortu će vam biti potreban četvrtasti pleh dimenzija 22cm x 22cm ili pleh okruglog oblika dimenzija 26cm.

2. Umutite najpre šlag penu sa 500ml hladnog mleka prema uputstvu sa kesice. Postepeno dodajte ostatak mleka, dok se sastojci ne sjedine i ne dobijete čvrst šlag. 

3. U odvojenoj posudi prelijte dve kesice želatina sa 8 kašika hladne vode i ostavite da smesa nabubri oko 10 minuta. Otopite želatin na šporetu na srednjoj temperaturi i lagano dodajte u šlag penu, zatim želatin kratko mikserom umešajte u šlag penu. 

4. Dobijenu smesu podelite na tri jednaka dela.

5. U prvi deo smese sipajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa, umutite mikserom i spijate u kalup kao prvi fil i ravnomerno rasporedite po dnu. U drugi deo smese sipajte iseckane Bananice, lepo promešajte špatulom ili varjačom i premažite kao drugi fil. U treći deo smese dodajte čokoladni krem po izboru, umutite mikserom i sipajte u kalup kao poslednji red fila. 

6. Ostavite tortu da se stegne preko noći u frižideru kako bi želatin najbolje reagovao.

Slični recepti