Uskršnja čokoladna torta

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 5 belanaca
  • 300g šećera
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta

Fil

  • 5 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 500 ml mleka
  • 250g margarina
  • 250g šećera u prahu
  • 100g istopljene Menaž čokolade
  • 100g seckanih Štark krem bananica

Dekoracija

Priprema:

  1. Belanca odvojite od žumanaca, pa ih umutite sa šećerom. Pred kraj mućenja, dodajte kašiku sirćeta i nastavite sa mućenjem dok ne bude čvrsto. Okrugli pleh prečnika 30- 32 cm obložite pek papirom. Preko premažite sa malo margarina, pa sipajte smesu za koru i lepo poravnajte. Sušite u rerni zagrejanoj na 150°C oko sat i po. Žumanca umutite sa šećerom, pa zatim dodajte brašno. Kratko vreme sve mutite, pa zakuvajte u mleku na uobičajen način. Ostavite sa strane da se sasvim ohladi.
  2. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu. Toj smesi dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i sve vreme mutite. Fil podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodati istopljenu čokoladu, a u drugi seckane krem bananice. Ređajte: kora, pafil sa krem bananicama, pačokoladni fil.
  3. Dekorišite umućenom slatkom pavlakom i čokoladnim figurama, a onda rasporedite crne i bele Menaž čoko dugmiće.

Slični recepti