Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Uskršnja čokoladna torta
Sastojci:
Kora
- 5 belanaca
- 300g šećera
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
Fil
- 5 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 500 ml mleka
- 250g margarina
- 250g šećera u prahu
- 100g istopljene Menaž čokolade
- 100g seckanih Štark krem bananica
Dekoracija
- 3 dl slatke pavlake
- čokoladne figurice
- Menaž crni čoko dugmići
- Menaž beli čoko dugmići
Priprema:
- Belanca odvojite od žumanaca, pa ih umutite sa šećerom. Pred kraj mućenja, dodajte kašiku sirćeta i nastavite sa mućenjem dok ne bude čvrsto. Okrugli pleh prečnika 30- 32 cm obložite pek papirom. Preko premažite sa malo margarina, pa sipajte smesu za koru i lepo poravnajte. Sušite u rerni zagrejanoj na 150°C oko sat i po. Žumanca umutite sa šećerom, pa zatim dodajte brašno. Kratko vreme sve mutite, pa zakuvajte u mleku na uobičajen način. Ostavite sa strane da se sasvim ohladi.
- Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu. Toj smesi dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i sve vreme mutite. Fil podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodati istopljenu čokoladu, a u drugi seckane krem bananice. Ređajte: kora, pafil sa krem bananicama, pačokoladni fil.
- Dekorišite umućenom slatkom pavlakom i čokoladnim figurama, a onda rasporedite crne i bele Menaž čoko dugmiće.