Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Vafli na belgijski način
Sastojci:
- 2¼ šolje belog brašna (270g)
- 4 kašičice praška za pecivo
- ¼ šolje šećera (50g)
- ¾ kašičice soli
- 2 šolje mleka (480ml)
- ½ šolje suncokretovog ulja (120ml)
- 2 velika jaja
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
Za posluženje:
- Sladoled
- 100g Menaž čokolade
- 1 kašika ulja/putera/kokosovog ulja
Priprema:
- Zagrejte aparat za vafle. Ako možete da birate podešavanja, preporučujemo jaču opciju za hrskaviji vafl.
- U velikoj posudi umutite zajedno brašno, prašak za pecivo, šećer i so.
- U srednjoj posudi umutite mleko, ulje, žumanca i vanilu.
- U posebnoj posudi umutite belanca dok se ne formira čvrsti sneg. Pomešajte prethodnu mešavinu mleka sa mešavinom brašna dok se gotovo ne sjedini, a zatim pažljivo umešajte belanca dok se sve lepo ne sjedini.
- Za svaki vafl, sipajte oko ⅓ šolje smese u vreo aparat (ovo zavisi od veličine i podešavanja vašeg aparata za vafle, pa slobodno eksperimentišite sa količinom). Pecite prema uputstvu proizvođača.
- Otopite crnu Menaž čokoladu na pari.
- Poslužite belgijski vafl preliven otopljenom Menaž čokoladom i kuglom vašeg omiljenog sladoleda!