Vafli na belgijski način

Sastojci:

  • 2¼ šolje belog brašna (270g)
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • ¼ šolje šećera (50g)
  • ¾ kašičice soli
  • 2 šolje mleka (480ml)
  • ½ šolje suncokretovog ulja (120ml)
  • 2 velika jaja 
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta

Za posluženje: 

Priprema:

  1. Zagrejte aparat za vafle. Ako možete da birate podešavanja, preporučujemo jaču opciju za hrskaviji vafl. 
  2. U velikoj posudi umutite zajedno brašno, prašak za pecivo, šećer i so.
  3. U srednjoj posudi umutite mleko, ulje, žumanca i vanilu. 
  4. U posebnoj posudi umutite belanca dok se ne formira čvrsti sneg. Pomešajte prethodnu mešavinu mleka sa mešavinom brašna dok se gotovo ne sjedini, a zatim pažljivo umešajte belanca dok se sve lepo ne sjedini.
  5. Za svaki vafl, sipajte oko ⅓ šolje smese u vreo aparat (ovo zavisi od veličine i podešavanja vašeg aparata za vafle, pa slobodno eksperimentišite sa količinom). Pecite prema uputstvu proizvođača. 
  6. Otopite crnu Menaž čokoladu na pari.
  7. Poslužite belgijski vafl preliven otopljenom Menaž čokoladom i kuglom vašeg omiljenog sladoleda! 

Slični recepti