Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Vanila torta sa višnjama
Sastojci:
Kora
- 5 jaja
- 250g brašna
- 50g kakao praha
- 150g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 100g šlaga od vanile
- 500ml slatke pavlake
- 400g malina
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Priprema:
1. Penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Zatim lagano umešajte brašno pomešano sa kakao prahom i praškom za pecivo, pa sve sjedinite varjačom. Smesu ulijte u kalup koji je obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Gotovu koru isecite na tri dela.
2. Mikserom umutite slatku pavlaku i dodajte sadržaj kesice šlaga od vanile i mutite dok ne postane čvrst sneg.
3. Koru postavite na tacnu za posluživanje. Rasporedite maline i nanesite deo fila. Zatim preklopite drugom korom i rasporedite maline, pa ponovo nanesite fil. Na kraju stavite treću koru i prelijte Menaž čokoladom ili Menaž crne čoko dugmiće koju smo otopili uz dve kašike ulja. Stavite u frižider da se Menaž čokolada stegne na oko 20 minuta. Ukrasite po želji voćem i umućenim šlagom.