Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Voćni tart sa belom čokoladom
Sastojci:
Kora
- 4 jaja
- 100g margarina
- 4 kašike brašna
- Prašak za pecivo
- 4 kašike vode
Fil
- 200g Menaž belih čoko dugmića
- 1 kašika šećera
- 500ml slatke pavlake
- 100g šumskog voća
Priprema:
1. Umutite žumanca i šećer, pa im dodajte malo vode i istopljeni margarin. Dobijenoj smesi dodajte suve sastojke. Mikserom dobro umutite belanca, pa ih dodajte smesi i sve dobro izmešajte.
2. Smesu rasporedite u kalup za tart, obložen papirom za pečenje i pecite na temperaturi od 180°C oko 20 minuta.
3. Slatku pavlaku, Menaž bele čoko dugmiće i šećer sipajte u šerpu i lagano mešajte na nižoj temperaturi, dok se ne zgusne, a dugmići sasvim ne istope.
4. Dok je fil još topao, prelijte preko kore za tart, poređajte šumsko voće i odložite kolač u frižider da se dobro stegne.