Voćni tart sa belom čokoladom

Sastojci:

Kora

  • 4 jaja
  • 100g margarina
  • 4 kašike brašna
  • Prašak za pecivo
  • 4 kašike vode

Fil

  • 200g Menaž belih čoko dugmića
  • 1 kašika šećera
  • 500ml slatke pavlake
  • 100g šumskog voća

Priprema:

1. Umutite žumanca i šećer, pa im dodajte malo vode i istopljeni margarin. Dobijenoj smesi dodajte suve sastojke. Mikserom dobro umutite belanca, pa ih dodajte smesi i sve dobro izmešajte.

2. Smesu rasporedite u kalup za tart, obložen papirom za pečenje i pecite na temperaturi od 180°C oko 20 minuta.

3. Slatku pavlaku, Menaž bele čoko dugmiće i šećer sipajte u šerpu i lagano mešajte na nižoj temperaturi, dok se ne zgusne, a dugmići sasvim ne istope.

4. Dok je fil još topao, prelijte preko kore za tart, poređajte šumsko voće i odložite kolač u frižider da se dobro stegne.

Slični recepti