Voćno-čokoladna torta

Sastojci:

Biskvit

  • 30g brašna
  • 100g kakao praha
  • 300g šećera
  • Polovina kesice praška za pecivo
  • Malo sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 250ml mleka
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 125ml ulja
  • 2 cela jaja
  • 250ml vrele vode

Voćni krem

  • 600g smznutog voća
  • 150g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 100g gustina
  • 7 kašika hladne vode
  • 50g putera

Krem od vanile

  • 1l mleka
  • 150g šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 3 žumanca
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 125g putera

Umućena slatka pavlaka

  • 100ml slatke pavlake

Glazura

Za ukrašavanje

  • 200ml slatke pavlake
  • 250g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 100g mlečne čokolade
  • 100g Menaž belih čoko dugmića
  • 5-6 kašika ulja
  • Silikonski kalupi

Priprema:

1. Biskvit: Mikserom umutite cela jaja, dodajte tečne sastojke, a zatim pomešane suve sastojke. Ispecite pet tankih korica na okruglom plehu prečnika 24cm.

2. Voćni krem: Voćni krem skuvajte tako što ćete staviti voće sa šećerom da se kuva na srednjoj temperaturi da pusti sokove. Razmutite gustin sa vodom i ukuvajte u krem. Puter dodajte na kraju zbog lepše teksture.

3. Krem od vanile: 700ml mleka stavite da se kuva sa šećerom, a za to vreme umutite žumanca i sadržaj kesica pudinga sa ostatkom mleka i dodajte u vrelo mleko i kuvajte dok se lepo ne zgusne. Puter dodajte kada se fil prohladi i lepo umutite mikserom. Ređajte prema sledećem redosledu: kora-voćni fil-krem od vanile sve dok imate materijala. Tortu premazati umućenom slatkom pavlakom. Ostavite da se dobro stegne. Najbolje preko noći.

5. Ukrasi: U silikonskim modlama naprvite ukrase od Menaž čokolade, Menaž belih čoko dugmića i mlečne čokolade. Na pari istopite najpre Menaž bele čoko dugmiće sa malo ulja, pa izlijte u kalupe, zatim u istu šerpicu stavite mlečnu čokoladu i malo ulja, pa opet u kalupe. Na kraju u istoj šerpici Istopite Menaž čokoladu i malo ulja, pa kada se istopi opet prelijte u kalup. Ostavite da se dobro ohlade i stegnu, najbolje preko noći. 

6. Glazura: Menaž čokoladu i slatku pavlaku istopite na pari i prelijte preko poslednje kore premazane umućenom slatkom pavlakom.

Slični recepti