Zebra kolač sa filom od čokolade

Autor:
mimabras

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 3 jaja
  • 100g šećera
  • 10g vanilin šećera
  • 10g praška za pecivo
  • 15g kakao praha
  • 240g brašna
  • 150ml mleka
  • 120ml ulja
  • 1 kašika mleka
  • prstohvat soli

Fil

 

Priprema:

  1. Kora: Penasto umutite belanca i dodajte im mleko i ulje, a zatim i šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i so. Lagano mutite dok smesa ne postane glatka. Podelite dobijenu smesu na dva dela i u jedan deo dodajte kakao prah i kašiku mleka. Pola jedne i pola druge smese iskoristite za pravljenje jedne kore, a drugu polovinu ostavite za pravljenje druge kore. Obe kore se pravite tako što u pleh sipate malo po malo svake smese i pravite zebrine šare. Ostavite mali deo od obe smese za kasnije. Pecite kore 5-6 minuta na temperaturi od 160°C.
  2. Fil: Skuvajte pola litra mleka i u njega ubacite gustin, kakao prah i šećer. Smesu kuvajte dok ne dobijete teksturu pudinga. Zatim dodajte Menaž crne čoko dugmiće i maslac. Kada se smesa sjedini, ostavite je da se ohladi.
  3. Na prvu koru dodajte ohlađeni fil, a preko čokoladnog fila rasporedite ostatak smese od koje ste prethodno ispekli koru i laganim pokretom napravite tebrine šare. Kolač vratite u rernu da se zapeče na 170° oko 20 minuta. Kada se ispeče, ostavite da se dobro ohladi, zatim poslužite.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.