Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladno-voćna torta
Sastojci:
Kore
- Domaće kore za tortu ili jedno pakovanje čokoladnih kora za tortu
Fil
- 1l mleka
- 3 kesice pudinga od jagode ili maline
- Umućena slatka pavlaka po ukusu
- 3 jaja
- 1 kašika gustina
- 9 kašika šećera
- 250g margarina za kolače
- 100g prah šećera
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Dekoracija
- Rendana Menaž čokolada
Priprema:
1. U 200ml mleka razmutite tri žumanca sa 6 kašika šećera, kašiku gustina i tri kesice pudinga od jagode ili maline.
2. Ostatak mleka pomešajte sa tri kašike šećera i stavite da se kuva na tihoj vatri sve dok ne počne da vri, zatim sklonite sa šporeta i dodajte smesu od pudinga i žumanaca, vratite da se kuva i kuvajte dok se malo ne zgusne. Ostavite da se fil ohladi.
3. Omekšali margarin za kolače umutite sa prah šećerom i dodajte ohlađenoj smesi sa pudingom, pa smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodajte istopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i promešajte kako biste dobili čokoladni deo fila. Umutite slatku pavlaku, pa dve kašike dodajte u fil sa pudingom, a ostatak iskoristite za fil i ukrašavanje torte na kraju pripreme.
4. Preko čokoladne kore nanesite čokoladni fil, zatim fil od pudinga i tanak sloj umućene pavlake. Dodajte drugu čokoladnu koru i premažite tortu umućenom slatkom pavlakom.
5. Kao dekoraciju predlažemo Menaž bele čoko dugmiće ili rendanu Menaž čokoladu.