Menaž torta sa lešnicima
Sastojci:
- 400g Štark Petit Beurre keksa
- 200ml mleka
Prvi fil
- 550ml mleka
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanilinog šečera
- 2 pudinga od vanile
- 150g maslaca
- 100g prah šećera
- 100g pečenih lešnika
Drugi fil
- 200g šlag krema u prahu
- 200ml gazirane vode
- 200g kisele pavlake
Glazura
- Menaž čokolada ili Menaž crni čoko dugmići
- Pečeni lešnici
Priprema:
1. Napravite prvi fil: U posudu sipajte 70ml mleka, šećer i vanilin šećer da vri. Umutite 2 puding od vanile sa mlekom, dodajte u vruće mleko kuvajte dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte maslac umućen sa prah šećerom i krupno mlevenim lešnicima.
2. Napraviti drugi fil: Umutite šlag krem sa gaziranom vodom i dodajte kiselu pavlaku.
3. Keks umačite u mleko i poređajte na posudu u dva reda po 8 komada. Premažite prvim filom, zatim drugim filom i postupak ponavljajte sve dok ne potrošite fil. Ostavite u frižideru da se stegne dok ne istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće na pari, kojom ćete preliti tortu. Za dekoraciju dodajte i nekoliko celih pečenih lešnika.
4. Ostavite preko noći da omekša pre sečenja.