Menaž torta sa lešnicima

Sastojci:

Prvi fil 

  • 550ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 2 kesice vanilinog šečera
  • 2 pudinga od vanile
  • 150g maslaca
  • 100g prah šećera
  • 100g pečenih lešnika

Drugi fil

  • 200g šlag krema u prahu
  • 200ml gazirane vode
  • 200g kisele pavlake

Glazura

Priprema:

1. Napravite prvi fil: U posudu sipajte 70ml mleka, šećer i vanilin šećer da vri. Umutite 2 puding od vanile sa mlekom, dodajte u vruće mleko kuvajte dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte maslac umućen sa prah šećerom i krupno mlevenim lešnicima. 

2. Napraviti drugi fil: Umutite šlag krem sa gaziranom vodom i dodajte kiselu pavlaku.

3. Keks umačite u mleko i poređajte na posudu u dva reda po 8 komada. Premažite prvim filom, zatim drugim filom i postupak ponavljajte sve dok ne potrošite fil. Ostavite u frižideru da se stegne dok ne istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće na pari, kojom ćete preliti tortu. Za dekoraciju dodajte i nekoliko celih pečenih lešnika.

4. Ostavite preko noći da omekša pre sečenja. 

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.