Italijanska čokoladna torta

Autor:
Maja Okiljević

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 200g Menaž čokolade
  • 200g margarina
  • 200g šećera
  • 4 belanca
  • 3 kašike brašna

Glazura

Priprema:

1. Istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa nekoliko kašika vode. Istopljenoj čokoladi dodajte iseckani margarin i šećer. Umutite čvrst sneg od belanaca, sklonite čokoladu sa šporeta, pa polako dodajte belance i lagano mešajte. Nakon toga dodajte tri kašike brašna. 

2. Smesu izlijte u okrugli pleh i pecite oko 25 min na 180°C. Kad se ispeče, prelijte rastpoljenom Menaž čokoladom. Preko torte možete staviti šupljikavi dekorativni parir preko kojeg možete posuti prah šećer kako bi ostale lepe šare.

Slični recepti