Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Italijanska čokoladna torta
Sastojci:
Kora
- 200g Menaž čokolade
- 200g margarina
- 200g šećera
- 4 belanca
- 3 kašike brašna
Glazura
- 100g istopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Prah šećer
Priprema:
1. Istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa nekoliko kašika vode. Istopljenoj čokoladi dodajte iseckani margarin i šećer. Umutite čvrst sneg od belanaca, sklonite čokoladu sa šporeta, pa polako dodajte belance i lagano mešajte. Nakon toga dodajte tri kašike brašna.
2. Smesu izlijte u okrugli pleh i pecite oko 25 min na 180°C. Kad se ispeče, prelijte rastpoljenom Menaž čokoladom. Preko torte možete staviti šupljikavi dekorativni parir preko kojeg možete posuti prah šećer kako bi ostale lepe šare.