Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna torta sa malinama
Sastojci:
Kora
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 100g margarina
- 3 kašike instant kafe
- 3 kašike mleka
- 200g mlevenih oraha
- 200g Menaž čokolade
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50ml slatka pavlaka
Prvi fil
- 2 pudinga od čokolade
- 200g margarina
- 800ml mleka
- 200g malina
Drugi fil
- 300ml slatke pavlake
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Priprema:
1. Kora: Umutite jaja i sećer, pa dodajte omekšali margarin, prašak za pecivo i orahe, sve lepo umutite. U drugu posudu stavite 3 kašike instant i 3 kašike mleka i mutite mikserom dok se ne dobije gusta smesa, nakon toga sjedinite sa filom i dodajte brašno. Koru pecite u podmazanom okruglom kalupu na 200°C 15 minuta.
Pre vađenja iz rerne proveriti čačkalicom da li je pečeno. Slatku pavlaku i čokoladu stavite na šporet i mešajte dok se čokolada ne rastopi, zatim prelijte koru i ostavite da se ohladi.
2. Prvi fil: Puding umutite sa mlekom, a ostatak mleka ostavite da prokuva. Kada mleko prokuva, sipajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Puding ostavite da se ohladi. Penasto umutite margarin i dodajte ohlađeni puding, zatim mutite mikserom dok se smese ne sjedine.
3. Drugi fil: Umutite slatku pavlaku i dodajte prethodno otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće na pari.
4. Tortu filujte na sledeći način: Preko kore stavite prvo prvi fil, pa maline i preko malina drugi fil. Kada se torta ohladi, skinite ivice kalupa.