Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Doboš torta na nov način
Sastojci:
Kore
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil
- 6 jaja
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 300g šećera
- 300g margarina
Glazura
- 200g Menaž čokolade
- 200ml slatke pavlake
Priprema:
1. Kore: Posebno umutite belanca sa šećerom, zatim dodajte žumanca, mutite i na kraju umešajte varjačom brašno. Od ove smese se može ispeći do 10 kora, te vi izaberite koliko će vam kora biti dovoljno za tortu.
2. Fil: Pomešajte sastojke i kuvajte fil na pari. Kada se ohladi, dodajte margarin. Preko svake kore nanesite fil, zatim pripremite glazuru.
3. Glazura: Zagrejte slatku pavlaku do ključanja i u nju umešajte sitno seckanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, mešajte dok se čokolada ne istopi, a kad se prohladi, prelijte preko torte.