Domaći sladoled sa čokoladom
Sastojci:
- 1l mleka
 - 8 jaja
 - 300g šećera
 - 3 kašike gustina
 - 100g maslaca
 - 2 kašike čokolade u prahu
 - 2 kašike ruma
 - 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
 - 3 kašike kakao praha
 
Dekoracija
- 50g krupno rendane Menaž čokolade
 
Priprema:
1. Umutite gustin i žumanca, dodajte 100ml mleka i šećer. Preostalo mleko stavite da provri, pa u tome skuvajte umućena žumanca sa gustinom. Kuvajte dok se smesa ne zgusne.
2. Sklonite sa ringle i dodajte maslac, pa umutite mikserom belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte kašiku po kašiku krema sa žumancima. Kuvajte još 5 minuta.
3. Dobijenu smesu podeliti u dve činije. U prvu činiju dodajte čokoladu u prahu i rum. U drugu činiju dodajte kakao prah. Izmešajte obe smese pojedinačno, pa dodajte otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i blago promešajte.
4. Stavite sladoled da se zamrzne. U toku zamrzavanja promešajte nekoliko puta. Kad se služi, preko kugli u činijama krupno izrendajte Menaž čokoladu.

