Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni rolat sa malinama
Sastojci:
Rolat
- 250g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2 kašike šećera
- 150ml mleka
- 1 kašika kakao praha
- 150g margarina
- 300ml slatke pavlake
- 180g kisele pavlake
- 100g kokosa
- 300g malina
- 100g prah šećera
Dekoracija
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 50g malina
- Malo mlevenog keksa
- 2 kašike ulja
Priprema:
1. Rolat: Od mlevenog keksa, rastopljenog margarina, mleka, šećera, kakao praha i iseckane čokolade umesite testo. Ostavite testo da se ohladi u frizideru dok pripremate fil.
2. Fil: Umutite slatku pavlaku sa pavlakom i prah šećerom, pa dodajte kokos i promešajte.
3. Foliju postavite na sto i premažite je sa malo ulja, uzmite testo iz frižidera, pa prekrijte testo drugom folijom i oklagijom razvucite. Gledajte da testo bude koliko može simetričnih stranica da bi se lepo umotalo u rolat.
4. Dodajte fil preko razvučenog testa i ravnomerno ga rasporedite, pa preko fila dodajte maline i blago ih utisnite u fil. Malo po malo dižite foliju i motajte u rolat smesu od keksa, fila i malina.
Ostavite rolat 2h da se ohladi u frižideru.
5. Dekoracija: Otopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa malo ulja, a zatim prelijte preko rolata, porađjte maline i pospite sa još malo mlevenog keksa.