Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kruške u čokoladi
Sastojci:
- 4 zrele kruške
- 2 šolje vode
- 200ml slatke pavlake
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1 kašika putera
- 1 kašičica cimeta
- Rendana kora pomorandže
- 100g kristal šećera
- 100g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
Priprema:
1. Kruške operite i oljuštite tako da ostane samo peteljka. Kratko ih spustite u ključalu vodu pomešanu sa malo šećera i rendanom korom pomorandže tek toliko da omekšaju na nižoj temperaturi. Izvadite ih i ostavite na tanjir da se ohlade.
2. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite sa slatkom pavlakom, dodajte kašiku putera i mešajte sve dok se svi sastojci sasvim ne rastope. Dodajte kašičicu cimeta i promešajte.
3. Prelijte kruške čokoladnom glazurim i uvaljajte u mleveni keks držeći voće za peteljku. Ostavite da se čokoladni preliv stegne i poslužite.