Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Cheesecake sa kajsijama i Menaž čokoladom
Sastojci:
Kora
- 250g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 1 kašika prah šećera
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 125g putera
- 100ml mleka
Fil sa kajsijama
- 250g krem sira
- 150g grčkog jogurta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 60g prah šećera
- 150ml slatke pavlake
- 2 kesice kremfixa
- 150-200g kajsija
Glazura
- 100g Menaž čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. Kora: Puter i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na nižoj temperaturi, dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte. Smesu rasporedite u kalup za cheesecake i ostavite u frižider da se ohladi.
2. Fil: Slatku pavlaku i kremfix umutite penasto i ostavite sa strane. U drugoj posudi mikserom umutite krem sir, grčki jogurt, prah šećer i malo ekstrakta vanile. Kašikom dodajte slatku pavlaku u smesu sa krem sirom i mešajte varjačom. Kajsije isecite na komade i dodajte u fil.
3. Izvadite iz frižidera koru i premažite filom sa kajsijama, zatim vratite u frižider da se stegne i hladi dok pripremate glazuru.
4. Glazura: Menaž čokoladu istopite na nižoj temperaturi sa nekoliko kašika ulja, a zatim prelijte preko torte. Ostavite i frižideru da se stegne nekoliko sati pre služenja.