Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Keks torta
Sastojci:
- 600g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 100g pečenih mlevenih lešnika
- 200ml ceđenog soka od narandže
- 200g šećera u prahu
- 250g margarina
- 60g rendane mlečne čokolade
- 100g seckanih žele bombona
- 50g Menaž crnih čoko dugmića
- 50g Menaž belih čoko dugmića
Glazura
- 50g mlečne čokolade
- 50g Menaž crnih čoko dugmića
- 15g margarina
- 50ml pavlake za kuvanje
Dekoracija
- 30g Menaž belih čoko dugmića
Priprema:
1. Mlevenom Štark Petit Beurre keksu dodajte mlevene lešnike i izmešajte ih zajedno. Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Umućen margarin postepeno dodajte keksu, uz to sipajte sok i sve lepo izmešajte. Ubacite takođe i rendanu čokoladu, seckane žele bombone i Menaž crne i bele čoko dugmiće, a potom sve izmešajte.
2. Željeni kalup obložite prozirnom folijom, sipajte smesu, poravnajte je i odložite u frižider da se stegne.
3. Glazura: Otopite na pari pomešanu mlečnu čokoladu, Menaž crne čoko dugmiće i margarin. Kada se smesa otopi, dodajte pavlaku za kuvanje i kratko je ukuvajte da bi se dobila fina kremasta smesa.
4. Tortu izvadite iz kalupa, stavite je na tacnu i prelijte glazurom, a potom je ukrasite Menaž belim čoko dugmićima i vratite je na kratko u frižider da bi se glazura stegla.
5. Isecite tortu na parčiće i poslužite je.