Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kokos bajadera
Sastojci:
- 350g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 250g kokosa
- 250g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 120g margarina
- 200ml mleka
- 260g mleka u prahu
- 200g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
1. Čokoladni deo: Sipajte 100ml mleka, 130g šećera, 1 vanilin šećer, 60g margarina (iseckanog) u posudu i prokuvajte na srednjoj vatri. Dodajte 40g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića (prethodno istopljene u mikrotalasnoj pećnici) i 350g mlevenog Štark Petit Beurre keksa i izmešajte.
2. U posudi prokuvajte 100ml mleka sa 100g mleka u prahu, 60g margarina (iseckanog), 130g šećera, a potom dodajte vanilin šećer i kokos i sve to dobro izmešajte.
3. Stavite u pleh veličine 20×30cm i ostavite u frižideru na pola sata.
4. Glazura: Istopite 210g Menaž čokolade u mikrotalasnoj pećnici, dodajte malo ulja i dobro sjedinite. Pospite glazuru po stegnutoj bajaderi i stavite je u zamrzivač na sat vremena.
5. Kad se izvadi iz zamrzivača, ostavite je na toplom 20 minuta, a zatim je iseckajte na šnite i poslužite na tanjiriću.