Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladne mede
Sastojci:
- 125g maslaca
- 75g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašičice kakaa
- prstohvat soli
- 135g brašna
Dekoracija
- malo belog fondana
- malo Menaž crnih čoko dugmića
Priprema:
1. Umutite penasto maslac i šećer u prahu, pa dodajte smesi vanilin šećer, kakao, malo soli i na kraju brašno. Sve zajedno dobro umesite i stavite da odstoji najmanje sat vremena u frižideru.
2. Nakon toga testo razvijte na debljinu od 4 milimetra, pa uz pomoć kartonskog šablona u obliku mede rezati oblike.
Pecite ih oko 10-12 minuta na 180°C.
3. Dok se mede peku, razvijte tanko malo fondana, pa formirajte krugove- za njušku najveći (oko 6 cm), a za oči i uši manje- 2 i 4 cm.
4. Pečene i prohlađene keksiće dekorišite pripremljenim fondanom, a za detalje koristite Menaž crne čokoladne dugmiće. I fondan i dugmiće lepite otopljenom čokoladom.