Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko-kikiriki kolačići
Sastojci:
Keksići
- 1 čaša brašna
- 2/3 čaše šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 čaše kakaa
- 110g maslaca
- 1 žumance
- 2 kašike mleka
- 100g kikirikija
- 1 belance
Punjenje
- 80g Menaž crnih čoko dugmića
- 80g Menaž belih čoko dugmića
Priprema:
1. Keksići: Za početak je važno da znate da je mera čaše 250ml, a šećer, vanilin šećer, žumance, mleko, brašno, kakao i omekšali maslac stavite u posudu kako biste kratko sve to izmiksali, pa mešanje slobodno završite rukom.
2. Dobijenu smesu satavite u frižider na hlađenje oko pola sata, a kada se smesa ohladi, od iste se prave kuglice željene veličine.
3. Svaku kuglicu treba udubiti prstom i to je prostor koji ostavljate za punjenje čokoladom.
Takve ih stavite u pleh, na papir za pečenje.
4. Izmutite belance viljuškom i svaki kolačić umočite u belance.
5. Kikiriki izblendajte krupno, pa svaki kolačić posle umakanja u belance umočite i u kikiriki.
6. Stavite kolačiće da se peku na 180°C 15 minuta.
7. Kolači budu vrlo mekani nakon pečenja, tako da ako ih treba dodatno oblikovati (ukoliko su ispucali ili imaju rupice), to je najbolje sada da učinite i ostavite ih da se dobro ohlade.
8. Punjenje: Čoko dugmiće otopite u mikrotalasnoj pećnici na laganoj temperaturi, dok čokolada ne postane tečna. Keksiće napunite crnom i belom čokoladom. Ostavite ih na kratko da se stegnu i spremni su za degustaciju!