Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Domaće oblande
Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 300g šećera
- 125g margarina
- 100ml vode
- 250g mlevenog Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100g seckanih lešnika
Glazura
- 100g Menaž čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. Prokuvajte kristal šećer sa vodom na laganoj vatri, sklonite sa šporeta i dodajte Menaž čokoladu i margarin. Mešajte dok se svi sastojci ne istope i sjedine. Umesto Menaž čokolade možete koristiti Menaž crne čoko dugmiće.
2. Postepeno dodajte mleveni keks i seckane lešnike sve vreme mešajući.
3. Svaku oblandu filujte dok je fil još uvek topao sve dok vam ne ponestane materijala. Ostavite oblande da se dobro ohlade. Možete ih poklopiti nekim predmetom kako bi se krajevi jednako sklopili.
4. Kada se oblande stegnu, prelijte ih ili šarajte čokoladnom glazurom od Menaž čokolade rastopljene sa malo ulja. Sačekajte da se glazura potpuno stegne pre posluženja.