Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Keksići sa čokoladom
Sastojci:
Testo
- 2 šolje brašna
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 20 karamela/karamel bombona
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 šolja šecera
- 150ml ulja
- 1 kesica vanilnog šecera
Dekoracija
- Nekoliko bombona
Priprema:
1. Karamele isecite na četiri kockice.
2. Penasto umutite jaja i šećer, istopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Postepeno dodajte iseckane karamele, vanilin šecer i ulje. Sve sastojke dobro izmešajte kašikom.
3. Rernu zagrejati na 200°C. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo i kalupom po želji formirajte keksiće i stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje sa razmakom, jer će se keksi raširiti prilikom pečenja. Na pola pečenja možete staviti po komadić karamele na vrh, koji će se istopiti i keksićima dati poseban ukus.
4. Pečene keksiće možete posuti kokosom.