Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni trouglići
Sastojci:
- 3 jaja
- 200g šećera
- 200g oraha ili badema
- 200g Štark Petit Beurre keks
- 200g suvog grožđa
- 50g margarina ili maslaca
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Priprema:
1. Na ringlu stavite metalnu posudu sa 200g šećera i 3 jaja i kuvajte na slaboj vatri neprekidno mešajući dok se šećer ne rastopi. Skinite sa šporeta i dok se smesa mlaka, dodajte maslac ili margarin i 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića. Sačekajte da se čokolada istopi, pa dodajte mleveni ili usitnjeni keks, seckane orahe ili bademe i preostalu seckanu čokoladu.
2. Kada sjedinite sve sastojke, smesu rasporedite po kalupu u obliku trougla. Odložite u frižider na 30 minuta da se kolač stegne. Nakon toga, izvadite iz frižidrea i nožem secite na manje trouglove.