Bajadera

Sastojci:

Dekoracija

Priprema:

1. U veću posudu stavite mleveni keks i mlevene orahe. U šerpu sipajte šećer, vodu i dodajte iseckan puter. Stavite na ringlu da se kuva dok se sve ne istopi, a odmah zatim sklonite sa vatre i prelijte preko keksa i oraha. Varjačom promešajte da se smesa sjedini, a onda smesu podelite na dva dela.

2. U jedan deo dodajte istopljenu Menaž čokoladu, a u drugi deo smese dodajte istopljenu belu čokoladu.
Obe smese podelite na dva dela.

3. Način slaganja bajadere:
Svaki deo smese stavite u kesu za zamrzivač (veličina kese od 3 litra). Lagano, prvo rukama, a onda i oklagijom razvucite smesu. Sve četiri kese stavite na tacnu i ostaviti u frižideru najmanje 60 minuta da se ohladi.
Zatim, na kesi isecite gornju stranu i polako prebacite smesu na tacnu. Naizmenično slažite smese jednu na drugu, tamnu, svetlu, tamnu, svetlu.

4. Dekoracija (opciono):
Crne Menaž čoko dugmiće otopite na pari, malo prohladite, dodajte puter i prelijte preko bajadere. Malo protresite tacnu da bi se glazura ravnomerno rasporedila i ostavite je da se prohladi.
Otopite bele Menaž čoko dugmiće, pa malom kašičicom rasporedite preko crne glazure.
Čačkalicom išarajte preko bele i crne glazure.
Ohladite bajaderu i isecite je na parčiće.

Slični recepti