Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Bananica Cupcake
Sastojci:
Testo
- 180g brašna
- 150g šećera
- 2 jaja
- 100ml mleka
- 100g margarina
- 50g-100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2 kašičice kakao praha
- Kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
Glazura
- 200g maslaca
- 250g prah šećera
- Malo krem sira
Dekoracija
- Ledene Bananice
Priprema:
1. Kalup za mafine sa 12 šupljina obložite papirnim korpicama ili podmažite maslacem i pospite brašnom. Rernu uključite na 180°C da se greje.
2. Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, Menaž čokoladu iseckanu na kockice, kakao prah i prstohvat soli u dublju činiju. U odvojenoj činiji mikserom penasto umutite mleko, jaja i margarin. Dodajte suve sastojke, umešajte ih varjačom ili špatulom, a zatim umutite mikserom. Umesto Menaž čokolade možete koristiti Menaž crne čoko dugmiće.
3. Sipajte testo u svaku papirnu korpicu do 3/4 kako biste ostavili mesta testu da naraste. Pecite na 180°C oko 25 minuta i proverite čačkalicom da su kapkejkovi dovoljno pečeni. Izvadite kalup iz rerne i ostavite kolače da se prohlade, izvadite ih iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade.
4. Glazura: Penasto umutite margarin sa prah šećerom i dodajte malo krem sira kako bi glazura bila sasvim kremasta i ne toliko slatka. Sipajte smesu za glazuru u poslastičarski špric ili poslastičarsku kesu i nanesite na vrh kapkejkova u debljem sloju. Sačekajte kratko da se glazura stegne pre služenja, a možete kolače ostaviti kratko u frižideru kako se glazura ne bi rastopila.
5. Dekoracija: Pre služenja isecite Ledene Bananice po svom ukusu i dodajte preko glazure.