Bananica Cupcake

Sastojci:

Testo

Glazura

  • 200g maslaca
  • 250g prah šećera
  • Malo krem sira

Dekoracija

  • Ledene Bananice

Priprema:

1. Kalup za mafine sa 12 šupljina obložite papirnim korpicama ili podmažite maslacem i pospite brašnom. Rernu uključite na 180°C da se greje.

2. Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, Menaž čokoladu iseckanu na kockice, kakao prah i prstohvat soli u dublju činiju. U odvojenoj činiji mikserom penasto umutite mleko, jaja i margarin. Dodajte suve sastojke, umešajte ih varjačom ili špatulom, a zatim umutite mikserom. Umesto Menaž čokolade možete koristiti Menaž crne čoko dugmiće.

3. Sipajte testo u svaku papirnu korpicu do 3/4 kako biste ostavili mesta testu da naraste. Pecite na 180°C oko 25 minuta i proverite čačkalicom da su kapkejkovi dovoljno pečeni. Izvadite kalup iz rerne i ostavite kolače da se prohlade, izvadite ih iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade.

4. Glazura: Penasto umutite margarin sa prah šećerom i dodajte malo krem sira kako bi glazura bila sasvim kremasta i ne toliko slatka. Sipajte smesu za glazuru u poslastičarski špric ili poslastičarsku kesu i nanesite na vrh kapkejkova u debljem sloju. Sačekajte kratko da se glazura stegne pre služenja, a možete kolače ostaviti kratko u frižideru kako se glazura ne bi rastopila.

5. Dekoracija: Pre služenja isecite Ledene Bananice po svom ukusu i dodajte preko glazure.

Slični recepti