Bananica puding u dva ukusa

Sastojci:

Puding sa Menaž čokoladom

  • 850ml punomasnog mleka 
  • 2 kašike gustina
  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 100g šećera
  • Prstohvat soli
  • Ekstrakt vanile

Puding od vanile

  • 500ml mleka
  • 2 žumanca
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 30g gustina
  • 3-4 kašike šećera

…i još:

Priprema:

1. Puding sa Menaž čokoladom: Mleko sipajte u dublju činiju ili šerpu i stavite na šporet da se zagreva na niskoj temperaturi pazeći da ne zagori. Dodajte šećer, gustin i prstohvat soli sve vreme mešajući žicom ili varjačom. Pazite da nema vidljivih grudvica i kuvajte ovako oko 10 minuta. Dodajte sada smesi Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i kuvajte još barem pet minuta sve dok smesa ne posrane sasvim gusta poput pudinga. Sklonite sa šporeta, dodajte kašiku ili dve ekstrakta vanile i promešajte žicom ili varjačom. Ostavite da se kratko prohladi, zatim prebacite u frižider i ostavite najmanje dva sata da se dobro ohladi ukoliko volite hladan puding i želite tako i da ga servirate.

2. Puding od vanile: U dublju posudu ili šerpu sipajte 800ml mleka i stavite na šporet da se zagreje na niskoj temperaturi. U odvojenoj posudi dobro umutite žumanca, gustin i preostalo mleko i sipajte u dobro zagrejano mleko na šporetu. Mešajte sve vreme dok se dobijete smesu željene gustine bez grudvica. Sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostavite u frižider da se hladi najmanje dva sata ukoliko želite da puding poslužite hladan.

3. Pripremite činije ili dublje čaše. Na dno sipajte puding sa Menaž čokoladom u većoj količini, dodajte preko sloj pudinga od vanile i još jedan sloj pudinga sa Menaž čokoladom. Između slojeva možete dodati i sitno iseckane Bananice ili na kraju dekorisati komadićima Bananice.

4. Umesto Menaž čokolade možete koristiti Menaž crne čoko dugmiće.

Slični recepti