Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Buhtle sa Menaž čoko dugmićima
Sastojci:
Testo
- 600g brašna
- 25g svežeg kvasca
- 100ml voda
- 150ml mleka
- 100g maslaca
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 2 jajeta
Nadev
- 50g Menaž belih čoko dugmića
- 50g Menaž crnih čoko dugmića
Dekoracija
- šećer u prahu
Priprema:
1. U mlako mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer, kašiku brašna, a potom sve izmešajte i ostavite da odstoji 5 minuta.
2. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca razmutite viljuškom, dodajte ih u nadošli kvasac i umešajte.
3. U dublju posudu stavite brašno, posolite i izmešajte. Dodajte mlaku vodu, belanca, otopljen i prohlađen maslac (odvojite malo maslaca za kasnije, trebaće vam za premazivanje pre pečenja). Umešajte smesu sa kvascem i zamesite mekše testo. Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji sat vremena.
4. Testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvijte u oblik pravouganika, pa isecite na 16 kvadratića.
5. Na svaki kvadratić rasporedite po nekoliko belih i crnih Menaž čoko dugmića.
6. Skupite krajeve testa, dobro ih spojite kako tokom pečenja čoko dugmići ne bi iscureli.
7. Tepsiju premažite maslacem i poređajte pripremljene loptice. Ostavite ih da odstoje 10 minuta. Svaku premažite otopljenim maslacem (onim koji ste odvojili sa strane). Pecite ih u dobro zagrejanoj rerni na 180°C 30 minuta.
8. Gotove buhtle izvadite iz rerne, prekrijte ih čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se prohlade.
9. Dok su još tople pospite ih šećerom u prahu, pa poslužite.