Buhtle sa Menaž čoko dugmićima

Autor:
Pavlovic Vesna

Kategorije:

Sastojci:

Testo

  • 600g brašna
  • 25g svežeg kvasca
  • 100ml voda
  • 150ml mleka
  • 100g maslaca
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 jajeta

Nadev

Dekoracija

  • šećer u prahu

Priprema:

1. U mlako mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer, kašiku brašna, a potom sve izmešajte i ostavite da odstoji 5 minuta.

2. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca razmutite viljuškom, dodajte ih u nadošli kvasac i umešajte.

3. U dublju posudu stavite brašno, posolite i izmešajte. Dodajte mlaku vodu, belanca, otopljen i prohlađen maslac (odvojite malo maslaca za kasnije, trebaće vam za premazivanje pre pečenja). Umešajte smesu sa kvascem i zamesite mekše testo. Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji sat vremena.

4. Testo izručite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvijte u oblik pravouganika, pa isecite na 16 kvadratića.

5. Na svaki kvadratić rasporedite po nekoliko belih i crnih Menaž čoko dugmića.

6. Skupite krajeve testa, dobro ih spojite kako tokom pečenja čoko dugmići ne bi iscureli.

7. Tepsiju premažite maslacem i poređajte pripremljene loptice. Ostavite ih da odstoje 10 minuta. Svaku premažite otopljenim maslacem (onim koji ste odvojili sa strane). Pecite ih u dobro zagrejanoj rerni na 180°C 30 minuta.

8. Gotove buhtle izvadite iz rerne, prekrijte ih čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se prohlade.

9. Dok su još tople pospite ih šećerom u prahu, pa poslužite.

Slični recepti