Cheesecake sa kajsijama i Menaž čokoladom

Sastojci:

Kora

Fil sa kajsijama

  • 250g krem sira
  • 150g grčkog jogurta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 60g prah šećera
  • 150ml slatke pavlake
  • 2 kesice kremfixa
  • 150-200g kajsija

Glazura

Priprema:

1. Kora: Puter i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na nižoj temperaturi, dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte. Smesu rasporedite u kalup za cheesecake i ostavite u frižider da se ohladi.

2. Fil: Slatku pavlaku i kremfix umutite penasto i ostavite sa strane. U drugoj posudi mikserom umutite krem sir, grčki jogurt, prah šećer i malo ekstrakta vanile. Kašikom dodajte slatku pavlaku u smesu sa krem sirom i mešajte varjačom. Kajsije isecite na komade i dodajte u fil. 

3. Izvadite iz frižidera koru i premažite filom sa kajsijama, zatim vratite u frižider da se stegne i hladi dok pripremate glazuru.

4. Glazura: Menaž čokoladu istopite na nižoj temperaturi sa nekoliko kašika ulja, a zatim prelijte preko torte. Ostavite i frižideru da se stegne nekoliko sati pre služenja.

Slični recepti