Čoko-banana torta

Sastojci:

Fil od slatke pavlake

Fil sa pudingom

  • 1.2l mleka 
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 150g kristal šećera
  • 200g margarina
  • 100g prah šećera
  • 300ml kisele pavlake 20% masti
  • 5 Štark bananica 
  • 100g Menaž čokolade

Glazura

  • 200g šlag krema

Priprema:

1. Staviti slatku pavlaku da se zagreva na tihoj vatri. Pre nego što počne da ključa, sklonite sa strane i dodajte 100g lomljenje Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića. Lagano mešajte da se čokolada rastopi. Ostavite da se hladi, potrebno je malo vremena da se ohladi i stegne. Povremeno promešajte da bi masa bila ujednačena.

2. Za drugi fil potrebno je 1l mleka. Razmutite puding sa kristal šećerom u malo mleka, a ostatak mleka zagrejte. U vruće mleko sipajte razmućeni sadržaj kesice i skuvajte puding. Stavite sa strane da se ohladi. Kada se ohladi, dodajte margarin i prah šećer i umutiti sve sastojke zajedno. U smesu dodajte kiselu pavlaku i lagano umešajte. Podelite zatim fil na dva dela. Jedan deo ostaje beo, a u drugi deo dodati dodajte 5 iseckanih Štark bananica i 100g rendane Menaž čokolade.

3. U jedan dublji pleh (35×20) poređajte po dnu keks natopljen mlekom. Preko keksa stavite fil sa krem bananicama i rendanom čokoladom, pa preko toga još jedan sloj natopljenog keksa.

Preko tog sloja keksa poređajte nasečene banane, a preko njih stavite drugi deo fila sa pudingom (beli deo).

4. Preko svega toga prelijte krem sa čokoladom i slatkom pavlakom. Kada se skroz stegne krem sa čokoladom, preko stavite umućeni šlag. Ostavite preko noći, pa sutradan poslužite.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.