Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko-banana torta
Sastojci:
- 300-400g Štark Petit Beurre keksa
- 4 banane
Fil od slatke pavlake
- 250ml slatke pavlake
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Fil sa pudingom
- 1.2l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 150g kristal šećera
- 200g margarina
- 100g prah šećera
- 300ml kisele pavlake 20% masti
- 5 Štark bananica
- 100g Menaž čokolade
Glazura
- 200g šlag krema
Priprema:
1. Staviti slatku pavlaku da se zagreva na tihoj vatri. Pre nego što počne da ključa, sklonite sa strane i dodajte 100g lomljenje Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića. Lagano mešajte da se čokolada rastopi. Ostavite da se hladi, potrebno je malo vremena da se ohladi i stegne. Povremeno promešajte da bi masa bila ujednačena.
2. Za drugi fil potrebno je 1l mleka. Razmutite puding sa kristal šećerom u malo mleka, a ostatak mleka zagrejte. U vruće mleko sipajte razmućeni sadržaj kesice i skuvajte puding. Stavite sa strane da se ohladi. Kada se ohladi, dodajte margarin i prah šećer i umutiti sve sastojke zajedno. U smesu dodajte kiselu pavlaku i lagano umešajte. Podelite zatim fil na dva dela. Jedan deo ostaje beo, a u drugi deo dodati dodajte 5 iseckanih Štark bananica i 100g rendane Menaž čokolade.
3. U jedan dublji pleh (35×20) poređajte po dnu keks natopljen mlekom. Preko keksa stavite fil sa krem bananicama i rendanom čokoladom, pa preko toga još jedan sloj natopljenog keksa.
Preko tog sloja keksa poređajte nasečene banane, a preko njih stavite drugi deo fila sa pudingom (beli deo).
4. Preko svega toga prelijte krem sa čokoladom i slatkom pavlakom. Kada se skroz stegne krem sa čokoladom, preko stavite umućeni šlag. Ostavite preko noći, pa sutradan poslužite.