Čoko-banana torta

Sastojci:

Fil od slatke pavlake

Fil sa pudingom

  • 1.2l mleka 
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 150g kristal šećera
  • 200g margarina
  • 100g prah šećera
  • 300ml kisele pavlake 20% masti
  • 5 Štark bananica 
  • 100g Menaž čokolade

Glazura

  • 200g šlag krema

Priprema:

1. Staviti slatku pavlaku da se zagreva na tihoj vatri. Pre nego što počne da ključa, sklonite sa strane i dodajte 100g lomljenje Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića. Lagano mešajte da se čokolada rastopi. Ostavite da se hladi, potrebno je malo vremena da se ohladi i stegne. Povremeno promešajte da bi masa bila ujednačena.

2. Za drugi fil potrebno je 1l mleka. Razmutite puding sa kristal šećerom u malo mleka, a ostatak mleka zagrejte. U vruće mleko sipajte razmućeni sadržaj kesice i skuvajte puding. Stavite sa strane da se ohladi. Kada se ohladi, dodajte margarin i prah šećer i umutiti sve sastojke zajedno. U smesu dodajte kiselu pavlaku i lagano umešajte. Podelite zatim fil na dva dela. Jedan deo ostaje beo, a u drugi deo dodati dodajte 5 iseckanih Štark bananica i 100g rendane Menaž čokolade.

3. U jedan dublji pleh (35×20) poređajte po dnu keks natopljen mlekom. Preko keksa stavite fil sa krem bananicama i rendanom čokoladom, pa preko toga još jedan sloj natopljenog keksa.

Preko tog sloja keksa poređajte nasečene banane, a preko njih stavite drugi deo fila sa pudingom (beli deo).

4. Preko svega toga prelijte krem sa čokoladom i slatkom pavlakom. Kada se skroz stegne krem sa čokoladom, preko stavite umućeni šlag. Ostavite preko noći, pa sutradan poslužite.

Slični recepti