Čoko-kikiriki kolačići

Autor:
jecakida

Kategorije:

Sastojci:

Keksići

  • 1 čaša brašna
  • 2/3 čaše šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 čaše kakaa
  • 110g maslaca
  • 1 žumance
  • 2 kašike mleka
  • 100g kikirikija
  • 1 belance

Punjenje

Priprema:

1. Keksići: Za početak je važno da znate da je mera čaše 250ml, a šećer, vanilin šećer, žumance, mleko, brašno, kakao i omekšali maslac stavite u posudu kako biste kratko sve to izmiksali, pa mešanje slobodno završite rukom.

2. Dobijenu smesu satavite u frižider na hlađenje oko pola sata, a kada se smesa ohladi, od iste se prave kuglice željene veličine.

3. Svaku kuglicu treba udubiti prstom i to je prostor koji ostavljate za punjenje čokoladom.
Takve ih stavite u pleh, na papir za pečenje.

4. Izmutite belance viljuškom i svaki kolačić umočite u belance.

5. Kikiriki izblendajte krupno, pa svaki kolačić posle umakanja u belance umočite i u kikiriki.

6. Stavite kolačiće da se peku na 180°C 15 minuta.

7. Kolači budu vrlo mekani nakon pečenja, tako da ako ih treba dodatno oblikovati (ukoliko su ispucali ili imaju rupice), to je najbolje sada da učinite i ostavite ih da se dobro ohlade.

8. Punjenje: Čoko dugmiće otopite u mikrotalasnoj pećnici na laganoj temperaturi, dok čokolada ne postane tečna. Keksiće napunite crnom i belom čokoladom. Ostavite ih na kratko da se stegnu i spremni su za degustaciju!

Slični recepti