Čoko medenjaci

Sastojci:

Testo

  • 500-700g glatkog brašna, Tip-400
  • 200g kristal šećera
  • 2 jaja
  • 150g meda
  • 50g putera
  • 3 supene kašike tople vode
  • Rendana kora pomorandže
  • Cimet

Glazura

Priprema:

1. Puter istopite na laganoj vatri, skinite sa šporeta, dodajte med i sačekajte da se istopi. Zatim dodajte jaja i smesu umutite ručno žicom.

2. Postepeno dodajte brašno, šećer i cimet po želji, rendanu koru pomorandže i tri supene kašike tople vode. Sve dobro promešajte i na kraju dodajte smesu od istopljenog putera, jaja i meda. Umesite tvrdo, ali glatko testo, prekrijte ga prijanjajućom folijom i ostavite u frižider da se ohladi najmanje 60 minuta.

3. Nakon toga razvucite oklagijom testo na pobrašnjenoj površni debljine oko 1 cm. Okruglom modlom vadite medenjake i ređajte ih na pleh obložen papirom za pećenje. Pecite ih u dobro zagrejanoj rerni na 180°C 5-10 minta dok ne dobiju zlatnu boju.

4. Dok se medenjaci peku i hlade, napravite čokoladnu glazuru tako što ćete Menaž čokoladu ili Menaž čoko dugmiće rastopiti sa mlekom i uljem na tihoj vatri. Na kraju, jedan kraj pečenih medenjaka prelijte čokoladom i ostavite da se čokolada dobro stegne pre služenja.

Slični recepti