Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko-moko torta
Sastojci:
Kora
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 4 kašike kakaa
- 5 kašika brašna
- prašak za pecivo
- 500ml čokoladnog mleka
Fil 1
- 300g Menaž čokolade
- 7 jaja
- 375g margarina
- 300g mlevenog keksa
- 200g šećera u prahu
- 7 kašika šećera
Fil 2
- 5 kesica šlag krema od čokolade
- 600ml hladnog mleka
Glazura
- 200g Menaž čokolade
- 4 kašike ulja
- 120g Menaž čoko dugmića
Priprema:
1. Kora: Umutite belanca sa šećerom, a zatim dodajte žumanca, prašak za pecivo, brašno i kakao. Ispecite koru i vrelu je prelijte čokoladnim mlekom.
2. Fil 1: Umutite belanca sa šećerom i ostavite sa strane. Posebno umutite penasto margarin. U trećoj posudi izmutite žumanca sa šećerom u prahu, pa u njih dodajte margarin. Čokoladu otopite na pari, pa ubacite žumanca, a potom dodajte keks i sve dobro sjedinite. Belanca dodajte polako i dobro izmešajte fil, a nakon toga ga premažite preko ohlađene kore.
3. Fil 2: Umutite čvrsto šlag krem sa hladnim mlekom i premažite preko prvog fila. Po želji stavite glazuru ili ukrasite čoko dugmićima i čokoladicama.