Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna bonžita
Sastojci:
- 100g ovsenih pahuljica
- 50g ovsenih mekinja
- Supena kašika maslaca
- 5 sitno iseckanih urmi
- 50ml mleka
Glazura
- 100g Menaž čokolade
- 30g margarina
Dekoracija
- Menaž beli ili Menaž crni čoko dugmići
Priprema:
1. Sve sastojke dodajte u jednu činiju i dobro izmešajte.
2. Smesu ravnomerno rasporedite i izravnajte na plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 8 minuta.
3. Isecite pločice na željenu dužinu i debljinu dok su još tople, a zatim ih ostavite da se ohlade.
4. Pločice prelijte Menaž čokoladom otopljenom sa 30g margarina. Za kraj – dekorišite ih Menaž čoko dugmićima po izboru. Odložite ih u staklenu posudu i imaćete spremne zdrave grickalice, a uvek ih možete nositi sa sobom.