Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna pita
Sastojci:
- 200g mlevenog Štark Avala keksa
- 300g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 200g kokosovog brašna
- 3 kasike prah šećera
- 125g maslaca
- 300ml slatke pavlake
- 25g maslaca
Priprema:
1. Brašno, mleveni keks i tri velike kašike prah šećera dobro izmešajte. Dodajte omekšali maslac i umesite testo za pitu. Ostavite testo u frižideru 30 minuta da se ohladi.
2. Nakon toga razvucite testo u kalup za tart (može i manji pleh), izbockajte viljuškom, pospite kokosovo brašn i pecite na 180°C oko 10 minuta.
3. Dok se hladi, napravite fil. Fil: zagrejte slatku pavlaku, dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i puter. Prelijte dok je toplo preko kore.
4. Ohladite preko noći u frižideru pre služenja.