Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna salama
Sastojci:
- 200g keksa
- 250g Menaž čokolade ili dva pakovanja Menaž crnih čoko dugmića
- 100g margarina
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kašike mleka
- Šećer u prahu za ukrašavanje
Priprema:
1. Izlomite keks na manje komadiće.
U šerpu stavite Menaž čokoladu, margarin i vanilin šećer, pustite da se otopi na tihoj vatri, uz stalno mešanje. Možete istopiti i Menaž crne čoko dugmiće umesto čokolade.
2. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljeni keks i mleko, dobro izmešajte da se masa sjedini.
3. Smesu podelite na dva dela (dobićete 2 salame).
Stavite providnu foliju, izvadite pola smese i lagano oblikujte u salamu.
4. Zatim stavite to u frižider dva do tri sata, a kad se salama stegne, izvadite je iz folije, posipajte sa prah šećerom i secite na kolutove.