Čokoladna torta sa Avala keksom i pistaćima

Sastojci:

  • 500g maslaca
  • 250g meda ili javorovog sirupa
  • 60g kakao praha
  • 240g Menaž crnih čoko dugmića
  • 5ml ekstrakta vanile
  • 60g pistaća
  • 100g suvih brusnica
  • 250g izlomljenog Štark Avala keksa
  • 200g Menaž čokolade
  • 100ml slatke pavlake
  • 50g Menaž belih čoko dugmića
  • nekoliko kapi ulja

Priprema:

1. Otopite maslac i med u šerpi na tihoj vatri.

2. Skinite šerpu sa ringle, dodajte kakao prah, Menaž crne čoko dugmiće, vanilu i izmešajte dok se čokolada ne otopi.

3. Ubacite pistaće, brusnice, keks i dobro sjedinite smesu.

4. Izlijte smesu u kalup prečnika 20cm i ostavite da se prohladi (nekoliko sati).

5. Otopite u šerpi slatku pavlaku i usitnjenu Menaž čokoladu, pa prelijte kolač.

6. Otopite Menaž bele čoko dugmiće sa nekoliko kapi ulja i ukrasite tortu.

7. Prohladite tortu pred služenje.

Slični recepti