Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna torta sa Avala keksom i pistaćima
Sastojci:
- 500g maslaca
- 250g meda ili javorovog sirupa
- 60g kakao praha
- 240g Menaž crnih čoko dugmića
- 5ml ekstrakta vanile
- 60g pistaća
- 100g suvih brusnica
- 250g izlomljenog Štark Avala keksa
- 200g Menaž čokolade
- 100ml slatke pavlake
- 50g Menaž belih čoko dugmića
- nekoliko kapi ulja
Priprema:
1. Otopite maslac i med u šerpi na tihoj vatri.
2. Skinite šerpu sa ringle, dodajte kakao prah, Menaž crne čoko dugmiće, vanilu i izmešajte dok se čokolada ne otopi.
3. Ubacite pistaće, brusnice, keks i dobro sjedinite smesu.
4. Izlijte smesu u kalup prečnika 20cm i ostavite da se prohladi (nekoliko sati).
5. Otopite u šerpi slatku pavlaku i usitnjenu Menaž čokoladu, pa prelijte kolač.
6. Otopite Menaž bele čoko dugmiće sa nekoliko kapi ulja i ukrasite tortu.
7. Prohladite tortu pred služenje.