Čokoladna torta sa malinama

Autor:
Jovana Obradović

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 3 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 100g margarina
  • 3 kašike instant kafe
  • 3 kašike mleka
  • 200g mlevenih oraha
  • 200g Menaž čokolade
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50ml slatka pavlaka

Prvi fil 

  • 2 pudinga od čokolade
  • 200g margarina
  • 800ml mleka
  • 200g malina

Drugi fil 

Priprema:

1. Kora: Umutite jaja i sećer, pa dodajte omekšali margarin, prašak za pecivo i orahe, sve lepo umutite. U drugu posudu stavite 3 kašike instant i 3 kašike mleka i mutite mikserom dok se ne dobije gusta smesa, nakon toga sjedinite sa filom i dodajte brašno. Koru pecite u podmazanom okruglom kalupu na 200°C 15 minuta.

Pre vađenja iz rerne proveriti čačkalicom da li je pečeno. Slatku pavlaku i čokoladu stavite na šporet i mešajte dok se čokolada ne rastopi, zatim prelijte koru i ostavite da se ohladi.

2. Prvi fil: Puding umutite sa mlekom, a ostatak mleka ostavite da prokuva. Kada mleko prokuva, sipajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Puding ostavite da se ohladi. Penasto umutite margarin i dodajte ohlađeni puding, zatim mutite mikserom dok se smese ne sjedine.

3. Drugi fil: Umutite slatku pavlaku i dodajte prethodno otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće na pari.

4. Tortu filujte na sledeći način: Preko kore stavite prvo prvi fil, pa maline i preko malina drugi fil. Kada se torta ohladi, skinite ivice kalupa.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.