Čokoladna torta sa malinama

Autor:
Jovana Obradović

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 3 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 100g margarina
  • 3 kašike instant kafe
  • 3 kašike mleka
  • 200g mlevenih oraha
  • 200g Menaž čokolade
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50ml slatka pavlaka

Prvi fil 

  • 2 pudinga od čokolade
  • 200g margarina
  • 800ml mleka
  • 200g malina

Drugi fil 

Priprema:

1. Kora: Umutite jaja i sećer, pa dodajte omekšali margarin, prašak za pecivo i orahe, sve lepo umutite. U drugu posudu stavite 3 kašike instant i 3 kašike mleka i mutite mikserom dok se ne dobije gusta smesa, nakon toga sjedinite sa filom i dodajte brašno. Koru pecite u podmazanom okruglom kalupu na 200°C 15 minuta.

Pre vađenja iz rerne proveriti čačkalicom da li je pečeno. Slatku pavlaku i čokoladu stavite na šporet i mešajte dok se čokolada ne rastopi, zatim prelijte koru i ostavite da se ohladi.

2. Prvi fil: Puding umutite sa mlekom, a ostatak mleka ostavite da prokuva. Kada mleko prokuva, sipajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Puding ostavite da se ohladi. Penasto umutite margarin i dodajte ohlađeni puding, zatim mutite mikserom dok se smese ne sjedine.

3. Drugi fil: Umutite slatku pavlaku i dodajte prethodno otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće na pari.

4. Tortu filujte na sledeći način: Preko kore stavite prvo prvi fil, pa maline i preko malina drugi fil. Kada se torta ohladi, skinite ivice kalupa.

Slični recepti