Čokoladna torta sa šljivama

Autor:
Ana Nikolić

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 4 jaja
  • 125g margarina
  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 120g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • Prstohvat soli
  • 250g neutralnog sirnog namaza
  • 160g šećera
  • 450g očišćenih šljiva ili drugog voća po izboru (kajsije, breskve, kruške)

Dekoracija

  • 100gr prah šećera

Priprema:

1. Otopite margarin i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i dobro promešajte, zatim dodajte dva jaja.

2. Pomešajte Bbrašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte suve sastojke smesi sa jajima i sjedinite sve kako bi se dobila homogena smesa. Zagrejte rernu na 180°C. 

3. Okrugli pleh veličine 38cm obložite papirom za pečenje i sipajte čokoladnu smesu. U drugom sudu sjediniti dva jaja, neutralni sirni namaz i šećer. Stavite sirni namaz preko i rasporedite naseckane šljive. 

4. Pecite u zagrejajnoj rerni oko 50 minuta. Ispečen kolač ostavite da se ohladi i tek onda poslužite. Po želji pospite šećerom u prahu.

Slični recepti