Čokoladne mede

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

  • 125g maslaca
  • 75g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 2 kašičice kakaa
  • prstohvat soli
  • 135g brašna

    Dekoracija

  • malo belog fondana
  • malo Menaž crnih čoko dugmića

Priprema:

1. Umutite penasto maslac i šećer u prahu, pa dodajte smesi vanilin šećer, kakao, malo soli i na kraju brašno. Sve zajedno dobro umesite i stavite da odstoji najmanje sat vremena u frižideru.

2. Nakon toga testo razvijte na debljinu od 4 milimetra, pa uz pomoć kartonskog šablona u obliku mede rezati oblike.
Pecite ih oko 10-12 minuta na 180°C.

3. Dok se mede peku, razvijte tanko malo fondana, pa formirajte krugove- za njušku najveći (oko 6 cm), a za oči i uši manje- 2 i 4 cm.

4. Pečene i prohlađene keksiće dekorišite pripremljenim fondanom, a za detalje koristite Menaž crne čokoladne dugmiće. I fondan i dugmiće lepite otopljenom čokoladom.

Slični recepti