Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni Cheesecake
Sastojci:
Kora
- 300g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 200g margarina
- 100ml mleka
- 100g šećera
Fil
- 400ml slatke pavlake
- 300g krem sira
- 130g prah šećera
- 200g Najlepše želje mlečne čokolade
Glazura
- 150g Menaž čokolade
- 100ml slatke pavlake
Dekoracija
- Seckani ili usitnjeni lešnici
Priprema:
1. U posudu pomešajte mleveni keks, otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, margarin, mleko i šećer. Sve sastojke pomešajte i rasporedite po dnu kalupa za cheesecake, pa ostavite u frižider da se ohladi.
2. U jednoj posudi umutite penasto slatku pavlaku, a u drugu stavite krem sir i prah šećer, umutite mikserom, pa dodajte istopljenu mlečnu čokoladu. Izmešajte sastojke.
3. Polako dodajte umućenu pavlaku u posudu sa krem sirom i laganim pokretima dobro izmešajte, pa stavite preko kore i vratite u frizider.
4. Za glazuru iseckajte Menaž čokoladu, slatku pavlaku zagrejte do ključanja, prelijte čokoladu i mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Kada se cheesecake stegne, prejite čokoladnom glazurom, dodajte seckane lešnike i ostavite u frižideru da se dobro ohladi minimum 3 h.