Čokoladni hleb

Sastojci:

  • 170g putera
  • 170g šećera (najbolje smeđeg)
  • 150g brašna
  • 3 jaja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100ml mleka
  • 100g mlevenih badema ili lešnika
  • 4 kašike kakao praha
  • 70g rendane Menaž čokolade

Glazura

Priprema:

1. Umutite puter i šećer mikserom, a potom u smesu dodajte brašno, jaja, prašak za pecivo, mleko, mleveni badem ili lešnik i kakao prah. Mutite mikserom sve dok ne dobijete jedinstvenu i kompaktnu smesu, a zatim dodajte rendanu Menaž čokoladu.

2. Dobijenu smesu sipajte ravnomerno u pleh i pecite oko 45 minuta.

3. Hleb prelijte glazurom od Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.