Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladni hleb
Sastojci:
- 170g putera
- 170g šećera (najbolje smeđeg)
- 150g brašna
- 3 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 100ml mleka
- 100g mlevenih badema ili lešnika
- 4 kašike kakao praha
- 70g rendane Menaž čokolade
Glazura
Priprema:
1. Umutite puter i šećer mikserom, a potom u smesu dodajte brašno, jaja, prašak za pecivo, mleko, mleveni badem ili lešnik i kakao prah. Mutite mikserom sve dok ne dobijete jedinstvenu i kompaktnu smesu, a zatim dodajte rendanu Menaž čokoladu.
2. Dobijenu smesu sipajte ravnomerno u pleh i pecite oko 45 minuta.
3. Hleb prelijte glazurom od Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.