Čokoladni hleb

Sastojci:

  • 170g putera
  • 170g šećera (najbolje smeđeg)
  • 150g brašna
  • 3 jaja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100ml mleka
  • 100g mlevenih badema ili lešnika
  • 4 kašike kakao praha
  • 70g rendane Menaž čokolade

Glazura

Priprema:

1. Umutite puter i šećer mikserom, a potom u smesu dodajte brašno, jaja, prašak za pecivo, mleko, mleveni badem ili lešnik i kakao prah. Mutite mikserom sve dok ne dobijete jedinstvenu i kompaktnu smesu, a zatim dodajte rendanu Menaž čokoladu.

2. Dobijenu smesu sipajte ravnomerno u pleh i pecite oko 45 minuta.

3. Hleb prelijte glazurom od Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića.

Slični recepti