Čokoladni Menaž Kuglof

Autor:
Verica Poznanović

Kategorije:

Sastojci:

Glazura

Priprema:

1. Umutite jaja i šećer, dodajte vanilin šećer, ulje, vino i otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. Na kraju dodajte brašno i polovinu kesice praška za pecivo. 

2. Pre pečenja stavite kalup za kuglof u zagrejanu rernu na nekoliko sekundi da se zagreje. Topao kalup premažite uljem i pospite brašnom. Izručite smesu u kalup. 

3. Pecite kuglof u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne bude pečen, koliko ćete ga peći zavisi od vaše pećnice. Proverite drvenim štapićem ili čačkalicom u sredini testa da li je pečen, ako testo ne ostaje na štapiću, kolač je pečen. 

Ostavite kuglof da se ohladi, a Menaž čokoladu otopite sa dve kašike ulja i prelijte ceo kuglof čokoladnom glazurom.

Slični recepti